Elise Mertens op schema voor Olympische Spelen

Elise Mertens op schema voor Olympische Spelen
Foto: © photonews

Haar toernooiwinst in Doha heeft Elise Mertens geen windeieren gelegd. De Hamontse is er weer in geslaagd om enkele plaatsjes op te schuiven op de wereldranglijst. Een goede zaak met het oog op een eventuele deelname aan de Olympische Spelen in Tokio.

In Doha won de halvefinaliste uit de Australian Open 2018 drie keer van een speelster uit de top tien. De derde keer was in de finale tegen Simona Halep, begin dit jaar nog nummer één van de wereld. Door haar toernooiwinst staat Mertens zestiende op de wereldranglijst. Een ranking waarmee ze goed op weg is om een ticket te bemachtigen voor de Olympische Spelen in Tokio.

ZILVER OP EJOF

België zet zich overigens fel in op het maximaal begeleiden van jong talent om zo op de Spelen tot zoveel mogelijk succes te komen. Zo werd er in Sarajevo deelgenomen aan een Europees Jeugd Olympisch Festival. Snowboarder Jules De Sloover bezorgde België ginds een zilveren medaille.

"Het is duidelijk dat we in België jonge topatleten hebben met heel veel potentieel", zegt Team Leader Tom Coeckelberghs. Er wordt nu samengezeten door de coaches en federaties van verschillende sporters en atleten. Die maken een evaluatie op die achteraf met het BOIC en de verantwoordelijken van de gemeenschappen wordt besproken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws