Ook andere Australian Open-finaliste moet er alweer voor knokken

Petra Kvitova pas in drie sets voorbij Jennifer Brady in Dubai

Ook andere Australian Open-finaliste moet er alweer voor knokken
Foto: © photonews

Met de overwinning van Kristina Mladenovic tegen nummer één van de wereld Naomi Osaka kende het WTA-toernooi van Dubai al een verrassing van formaat in de tweede ronde. Ook die andere Australian Open-finaliste, Petra Kvitova, werd zwaar op de proef gesteld.

Kvitova had al drie sets nodig gehad om zich in de eerste ronde te ontdoen van Siniakova. De Amerikaanse Jennifer Brady toonde zich een hele taaie brok. Die is nochtans pas het nummer 117 van de wereld. Pas op het einde van de eerste set kon Kvitova een eerste kloofje slaan en dat was meteen beslissend.

FERME TUSSENSPURT VAN BRADY

Nadien was het helemaal de wereld op zijn kop. Kvitova moest toekijken hoe haar opponente spelletje na spelletje binnen haalde. Het waren spannende games en toch gingen ze allemaal naar Brady. Zo stond het plots 0-5 in de tweede set. Twee spelletjes later zat de set erop.

Er mocht verwacht worden dat het nummer vier van de wereld zich wel zou herpakken en dat gebeurde ook in de beslissende set. Daarin maakte ze al snel het verschil en liep ze 3-0 uit. Brady beet zich nog wel vast in de partij, maar uitserveren was geen probleem voor Kvitova: 7-5, 1-6 en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws