? Fraaie comeback in tweede set kleurt zege van titelverdedigster Van Uytvanck

? Fraaie comeback in tweede set kleurt zege van titelverdedigster Van Uytvanck

Alison Van Uytvanck heeft deze week heel wat punten te verdedigen in het Hongaarse Boedapest. Ze won het toernooi daar namelijk vorig jaar en heeft de verdediging van haar titel alvast prima ingezet. Van Uytvanck klopte de ervaren Zvonareva met tweemaal 7-5.

Na een fout van de Russische met de backhand geraakte Van Uytvanck een break en 3-2 voor. De Belgische had hierna de match stevig in haar greep, tot haar voetenwerk even een spelletje wat minder was en het zo plots toch 4-4 stond. Vanaf 4-5 schakelde Van Uytvanck opnieuw een tandje hoger.

WINNERS OP SET-EN MATCHPUNT

Door een prima lob te spelen en dan zelf naar het net op te rukken, versierde onze landgenote drie setballen. Zvonareva geraakte tijdens het volgende punt nog wel bij de dropshot van Van Uytvanck, maar die kon de bal dan met de forehand simpel wegleggen.

Van Uytvanck duwde meteen door en leek bij 7-5 en 2-0 gewonnen spel te hebben. Zvonareva ging veel druk zetten met haar returns en ging van 2-0 naar 2-5. Van Uytvanck kon het ook op haar beurt nog eens omkeren. Ze redde enkele setballen en haalde het vijf gewonnen spelletjes op rij de winst binnen. Op matchbal had ze nog een toetje in huis: een ace naar buiten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws