Elise Mertens niet in de voetsporen van Justine Henin: "Ik was gewoon een beetje moe"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Elise Mertens niet in de voetsporen van Justine Henin: "Ik was gewoon een beetje moe"
Foto: © photonews

Elise Mertens (WTA 16) strandde gisteren al in haar eerste wedstrijd op het WTA-toernooi van Dubai. De Chinese Zhu Lin (WTA 106) was na een marathonpartij van drie uur sterker. Na afloop riep Mertens wel het excuus van vermoeidheid in.

Niet onlogisch, want zaterdag was de Limburgse nog de beste in Doha na een zware week waarin ze onder meer Kiki Bertens, Angelique Kerber en Simona Halep klopte. 

Vermoeid

"Ik heb alles gegeven, maar ik was gewoon een beetje vermoeid", staat te lezen op Sporza. "Het was niet zo dat ik er geen zin in had. Ik zat bovendien met pijntjes in mijn rug en heup na Doha en moest de kinesist op het veld roepen." Tijd om de rusten heeft Mertens nu wel, want ze komt pas opnieuw in actie op 6 maart op het Amerikaanse toernooi van Indian Wells. 

Mertens liet ook een unieke kans liggen om in de voetsporen van Justine Henin en Martina Hingis te treden. Zij zijn nog steeds de enige speelsters die opeenvolgend in Doha én Dubai wonnen. Henin deed dat in 2007 en won het toernooi in Dubai ook in 2003, 2004 en 2006. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws