Darcis kan voorsprong niet vasthouden tegen topreekshoofd in finale Cherbourg

Darcis kan voorsprong niet vasthouden tegen topreekshoofd in finale Cherbourg
Foto: © photonews

De kers op de taart ontbreekt voor Steve Darcis na een week waarin hij op de challenger in Cherbourg heel wat mooie dingen liet zien. In de finale won hij ook een spannende eerste set, maar nadien was de Fransman Humbert sterker. Het werd 6-7 (6/8), 6-3 en 6-3.

Darcis was de speler die in het eerste deel van set één veruit het meeste druk ontwikkelde, maar bij 5-4 moest hij plots verschillende setpunten wegwerken. Dat lukte vier keer wonderwel. In de tiebreak deed onze landgenoot dat nog één keertje, om dan zelf bij zijn eerste setbal onmiddellijk toe te slagen.

Daarmee deelde hij toch wel een mentale tik uit aan zijn opponent, maar die gaf geen krimp. Vanaf 2-2 in de tweede set krikte Humbert zijn niveau op en kreeg Darcis het steeds lastiger. Op zijn eigen opslag moest de al vaak door blessureleed geteisterde Belg de tweede set inleveren.

VIJF MATCHBALLEN GERED

Humbert ging door op zijn elan en nam de beste start in set drie. Na drie spelletjes stond er een droge 3-0 op het bord. De Fransman bouwde hierop voort. Toen hij moest uitserveren, kwam de spanning nog wel even terug. Darcis wiste een 40-0-achterstand uit en redde in totaal vijf matchballen, maar de zesde was er teveel aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws