Wisselend succes voor Wickmayer in finales in Shrewsbury

Wisselend succes voor Wickmayer in finales in Shrewsbury

Yanina Wickmayer heeft er een goede tennisweek opzitten en heeft ongetwijfeld een pak vertrouwen opgedaan in Shrewsbury. Het was wel nog de vraag of de ultieme beloning er ook zou komen. In het enkelspel was dat niet het geval. Wickmayer kan zich wel troosten met de dubbeltitel.

Zowel in het enkelspel als in het dubbelspel haalde ze de finale. In het enkel moest ze het opnemen tegen de Russische Vitalia Diatchenko. Zes spelletjes lang gaven beide dames mekaar geen duimbreed toe, maar nadien keek Wickmayer tegen een 5-3-achterstand aan. Ze zette de scheve situatie alsnog recht: van 5-3 ging het naar 5-7.

SETWINST VOLSTAAT NIET IN ENKELFINALE

Diatchenko liet zich hier niet door uit haar lood slaan. Wickmayer knokte zich wel nog naar servicebehoud in haar eerste opslagspel van set twee, maar nadien was er geen houden meer aan. Haar opponente gng met vijf spelletjes op rij naar setwinst. In de derde set liep Wickmayer 1-3 uit, maar deze keer was het de Russische die de rollen nog omdraaide. Diatchenko haalde het zo met 5-7, 6-1 en 6-4.

Een landgenote van haar, Rodionova, stond aan de zijde van Wicky in de dubbelfinale. Tegenstandsters waren de Britse Christie en de Russische Savinykh. In de eindstrijd in het dubbel waren Wickmayer en haar partner wel veruit de betere.

OP TIJD WEER WAKKER

Bij 6-2 en 2-0 leek de match gespeeld. Toch dregde de wedstrijd alsnog naar de andere kant over te hellen, maar Wickmayer en Rodionova herpakten zich op tijd. Ze maakten een 3-5-achterstand ongedaan. Ze hadden uiteindelijk een uur en een kwartier nodig om de dubbeltitel in de wacht te slepen met 6-2 en 7-5.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws