Wawrinka stuit in eerste finale sinds comeback op onvoorspelbare Fransman

Wawrinka stuit in eerste finale sinds comeback op onvoorspelbare Fransman
Foto: © photonews

Stanislas Wawrinka heeft er één van de betere weken sinds zijn comeback opzitten in Rotterdam. Wel eentje die toch geëindigd is op een teleurstelling. In de finale slaagde de Zwitser er niet in om de kroon op het werk te zetten. Monfils klopte hem met 6-3, 1-6 en 6-2.

Wawrinka is in 2017 tweemaal onder het mes gegaan. Daardoor is de drievoudig grandslamwinnaar ver weggegleden op de ranking, maar stap voor stap werkt hij aan de weg terug naar boven. In Rotterdam bewees Wawrinka dat hij het tennissen nog niet verleerd is door spelers zoals Raonic en Shapovalov te verslaan.

Aan Monfils had hij wel een te grote kluif. De Fransman slaagde erin om de opslag van Wawrinka pijn te doen. Tweemaal forceerde de altijd spectaculair spelende Monfils een break. In de tweede set waren de rollen volledig omgedraaid. Wawrinka liep in geen tijd 4-0 uit en bracht de stand in sets vlotjes in evenwicht.

NIET ZOALS IN ANTWERPEN

Toen het er echt toe deed, knoopte Monfils toch weer aan met zijn betere niveau. In de derde set stond er geen maat op hem. De verliezend finalist van de European Open van vorig jaar toonde in Rotterdam dat hij wel bij machte is om een finale naar zijn hand te zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws