Halep neemt na nederlaag tegen Mertens meteen afscheid van Belgische coach
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 10 reacties
Halep neemt na nederlaag tegen Mertens meteen afscheid van Belgische coach

Verliezen van Elise Mertens, dat kan blijkbaar niet door de beugel voor het kamp-Halep. Alle gekheid op een stokje: er zal wellicht wel meer zitten achter de breuk met coach Thierry Van Cleemput De twee waren amper een week officieel aan het samenwerken.

Thierry Van Cleemput was de voorbije jaren de coach van David Goffin. Toen het tussen hen twee tot een breuk kwam, vond Van Cleemput al snel een nieuwe uitdaging als trainer van Simona Halep. Die samenwerking was geen lang leven beschoren.

Het ging overigens maar om een samenwerking op proef. "We hebben het een week geprobeerd en het is afgelopen", meldt Halep aan WTA Insider. "We zijn geen goede 'match'. Hij is een vriendelijk persoon, maar op de baan is er geen chemie. Op tennistiek gebied pasten we niet goed bij mekaar."

NOOD AAN VRIJHEID

Halep is niet van plan om snel een nieuwe trainer aan te stellen. "Ik ben momenteel niet op zoek. Ik heb mijn team, ik heb mijn sparring partner bij mij. Dit voelt goed en ik ga mijn tijd nemen. Ik heb het gevoel dat ik nood heb aan vrijheid."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 - 20/10/2019 European Open

Nieuwste reacties