Elise Mertens in de wolken na strafste prestatie ooit: "Dit is waarvoor je tennis speelt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Elise Mertens in de wolken na strafste prestatie ooit: "Dit is waarvoor je tennis speelt"
Foto: © photonews

Verrassing van formaat op het WTA-toernooi van Doha. Onze landgenote Elise Mertens maakte in de finale komaf met ex-nummer één Simona Halep en pakte haar mooiste toernooizege ooit. De Limburgse was dan ook in de wolken.

Mertens was uiteraard tevreden na haar derde zege in enkele dagen tijd tegen een speelster uit de top 10. "Dit is waarvoor je tennis speelt, om speelsters uit de top tien te verslagen, om dit soort titels te winnen", citeert Belga Mertens. "Ik ben zeer tevreden over de manier waarop ik deze week heb gespeeld, over het proces."

"Ik speelde minder goed in het begin, maar daarna verbeterde het beetje bij beetje. Dat ik twee speelsters uit de top tien heb verslagen (Kiki Bertens en Angelique Kerber, nvdr) heeft me veel vertrouwen gegeven. Ik ben erin blijven geloven dat ik dit kon." Daarna volgde dus ook nog winst tegen Halep, het nummer 3 van de wereld. 

Coach en kinesist

Voor Mertens is het haar vijfde toernooizege, al moest ze ook wel beroep doen op haar coach David Taylor. "Hij zei me om positief te blijven, in de wedstrijd te blijven, dat ik het verdiende om in de finale te staan na het tennis dat ik deze week heb gebracht", aldus de Belgische nummer één van het vrouwentennis. 

"Ik moest agressief zijn, niet wijken en haar niet te laten spelen. Dat was de belangrijkste raad. Blijven versnellen, haar laten lopen, sommige punten met een volley afwerken." Bovendien moest ook de kinesist op het veld komen. "De kinesist plaatste een tape op de rug om die te blokkeren. Ze sloeg echt zeer goed de bal, zeer clean. Maar ik bleef vechten. Het was zeer moeilijk om mijn service te behouden, vooral in de eerste set, maar ik bleef positief."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws