Wickmayer brengt spannende halve finale tot goed einde en mag strijden voor toernooiwinst

Wickmayer brengt spannende halve finale tot goed einde en mag strijden voor toernooiwinst

Dat is nog eens een reden om de vuist te ballen: Yanina Wickmayer staat in de finale van het ITF-toernooi van Shrewsbury. Onze landgenote is er heel wat vertrouwen aan het opdoen en is goed bezig om als topreekshoofd haar favorietenstatus helemaal waar te maken.

Wickmayer leed in Shrewsbury nog geen setverlies en ook in de halve finale tegen de Française Harmony Tan kwam het zover niet. Het was wel een spannende partij. Desalniettemin speelde Wickmayer een aardige bonus bij mekaar (4-2). Die moest ze later inleveren, want Tan maakte er 5-5 van.

EFFICIËNTE WICKMAYER

Vervolgens haalde Wickmayer met twee spelletjes op rij toch de eerste set binnen. In set twee bleef het de hele tijd gelijk gaan. In het zevende spel boog Wickmayer een 15-40-achterstand alsnog om in gamewinst. En haar eerste matchbal op de service van Tan benutte ze meteen.

Op matchpunt maakte ze het overigens op schitterende wijze af. Zo won Wickmayer na 1 uur en 27 minuten tennis met 7-5 en 6-4. Haar tegenstandster in de finale is de Russische Vitalia Diatchenko, het nummer 127 van de wereld. Wickmayer staat één plaats hoger op de wereldranglijst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws