Straffe stunt: Elise Mertens voorbij ex-nummer één naar de finale in Doha

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Straffe stunt: Elise Mertens voorbij ex-nummer één naar de finale in Doha
Foto: © photonews

Elise Mertens heeft in Doha duidelijk komaf gemaakt met haar matige start van het seizoen. Op het WTA-toernooi van de Qatarese hoofdstad stuntte de Limburgse tegen ex-nummer één Angelique Kerber (WTA 6).

Mertens (WTA 21) voelt zich duidelijk in haar sas in Doha. In de halve finale mocht de Belgische nummer één van het vrouwentennis zich meten met Angelique Kerber, niet zo lang geleden nog de nummer één op de WTA-ranking. En het werd zowaar een stunt voor Mertens. 

Mertens pakte de eerste set met 6-4, maar moest de tweede set met 2-6 aan de Duitse laten. In de derde en beslissende set walste Mertens makkelijk over Kerber, 6-1. Dankzij haar zege staat Mertens zaterdag in de finale. Ze kan haar 5e titel op het WTA-circuit veroveren. 

Daar wacht opnieuw een moeilijke naam met een andere ex-nummer één: Simona Halep, tegenwoordig 's werelds nummer 3 en het topreekshoofd in Doha. De Roemeense klopte de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 7) met 6-3, 3-6 en 6-4. Bovendien wordt Halep gecoacht door Thierry Van Cleemput, tot voor kort de trainer van David Goffin. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws