Bevrijde Elise Mertens bereikt halve finales in Doha, Nederlandse Kiki Bertens na twee sets huiswaarts gestuurd

Bevrijde Elise Mertens bereikt halve finales in Doha, Nederlandse Kiki Bertens na twee sets huiswaarts gestuurd
Foto: © photonews

In het Qatarese Doha is Elise Mertens ver weg van de last die ze moest dragen tijdens de Fed Cup-ontmoeting met Frankrijk en dat lijkt net te zijn wat ze nodig had. Mertens vindt er haar betere tennis terug en wordt hiervoor beloond met een halve finale. Kiki Bertens is het kind van de rekening.

In het duel der Lage Landen had Elise Mertens exact anderhalf uur nodig om zich te ontdoen van de nummer acht van de wereld. Een superstart in beide sets gaf haar overwinning vorm. In de eerste set kwam Bertens van 4-1 wel helemaal terug naar 4-4.

MERTENS DUWT DOOR NA SETWINST

Bij 5-4 haalde Mertens een 40-15-achterstand op en wist ze na een lang en spannend spelletje haar eerste setpunt te benutten. Om nadien verder te gaan op haar elan: ook in set twee liep ze meteen 3-0 uit. Bertens begon aan een nieuwe comeback, maar dit keer greep Mertens nog iets vroeger in.

Bij 4-3 vond de Hamontse het welletjes en stelde ze met twee spelletjes op rij de zege veilig: 6-4 en 6-3. In de halve finales wacht het nummer zes van de wereld, drievoudig grandslamwinnares Angelique Kerber. De andere halve finale gaat tussen Simona Halep en Elina Svitolina.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws