Johan Van Herck steekt zich niet weg: "Wij zijn duidelijk favoriet"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Van Herck ziet België in favorietenrol in finaleweek Davis Cup

Johan Van Herck steekt zich niet weg: "Wij zijn duidelijk favoriet"

De nederlaag in de Fed Cup was een ontgoocheling, maar bij de loting van de Davis Cup zal Johan Van Herck zich wel in zijn sas gevoeld hebben. Australië en Colombia in dezelfde poule: het kan bezwaarlijk een moeilijke loting gevonden worden. België gaat voor de kwartfinales, bevestigt de kapitein.

Ook over de ondergrond geraakte meer bekend. "Als ik het goed begrepen heb, gaat er op hardcourt gespeeld worden. Australië en Colombia zijn twee landen die iets kunnen bijbrengen. Het zal een sleutelmatch worden tegen Australië", denkt Van Herck. "Het heeft in de laatste ontmoeting met de Minaur, Millman en Thompson gespeeld. Dat zijn goede spelers."

De Colombianen hebben nog geen rijke geschiedenis in het tennis. "We zullen met Australië vertrekken als de twee favorieten tegenover Colombia. Eenmaal dat daar staat, zal het beroep doen op spelers met veel respect voor hun land, spelers die fier genoeg zijn. Maar wij zijn duidelijk favoriet. Zonder de tegenstanders te onderschatten, geloven we in onze eigen kwaliteiten."

We gaan er op zijn minst naar toe om onze groep te winnen 

Het spreekt voor zich wat de doelstelling van het Belgisch Davis Cup-team in Madrid zal zijn. "We gaan er op zijn minst naar toe om onze groep te winnen. We mogen de kwartfinales viseren." Dan moeten we onder andere voorbij de Australische kapitein Lleyton Hewitt. "Hij uitte veel opmerkingen tegenover de nieuwe formule, maar we kennen hem als speler en kapitein. Hij zal er alles aan doen om te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws