? Kerber moet tot het uiterste gaan voor plek bij laatste vier in Doha

? Kerber moet tot het uiterste gaan voor plek bij laatste vier in Doha
Foto: © photonews

Uitgezonderd de Hopman Cup is 2019 nog niet het jaar geweest van Angelique Kerber. Ook in Doha balanceerde de Duitse topspeelster op de rand van de uitschakeling, maar ze heeft zich toch naar de halve finales kunnen knokken. De Tsjechische Strycova ging voor de bijl met 1-6, 6-2 en 7-6 (7/4).

Bij aanvang van de partij draaide het vierkant bij de nummer zes van de wereld. Strycova daarentegen liet zien dat ze ook nog altijd een taaie tante is. Ze nam meteen een 3-0-voorsprong en ging later nog eens door de opslag van Kerber om zo vlot de eerste set binnen te halen.

SPELBEELD WIJZIGT

In set twee vond de drievoudig grandslamwinnares haar vechtlust terug, ging haar niveau met een ruk de hoogte in en kwamen plots de winners van haar racket. Een volledig ander spelbeeld dus. Na 1-1 won Kerber vijf van de zes volgende spelletjes.

TIEBREAK BESLIST

Met nog eens drie games op rij ging Kerber verder op haar elan. Strycova wilde deze opportuniteit op een stuntzege echter ook niet zomaar weggooien en ging van 0-3 achter naar 4-3 voor. Kerber herpakte zich net op tijd, miste bij 5-4 wel een matchbal, maar maakte het nadien zonder pardon af in de tiebreak. 

Bekijk hieronder enkele hoogtepunten uit de partij. Opgelet: het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws