Voormalig tenniskampioene Justine Henin bleef op haar honger zitten: "Ik had graag een rebelse reactie gezien"

Justine Henin merkt gebrek aan vertrouwen op bij Elise Mertens

Voormalig tenniskampioene Justine Henin bleef op haar honger zitten: "Ik had graag een rebelse reactie gezien"

De Fransen zien feest vieren in Luik: als Belgische tennisfan werd je er niet wild van en dat was voor de experts ter zake niet anders. Justine Henin had vooral meer verwacht van Elise Mertens. De tenniskampioene stelde een gebrek aan vertrouwen vast bij de huidige Belgische nummer één.

"Ik had op een evenwichtige match gerekend tussen Mertens en Garcia, maar terwijl de Française helemaal vrijuit kon tennissen, heeft Elise de twijfels die ze zaterdag al had laten zien jammer genoeg nog eens bevestigd. Ze slaagde er niet in regelmaat te leggen in haar intensiteit", klinkt het oordeel van Henin in HLN. "Ik had graag een wat rebelse reactie gezien, maar ze toonde zich vooral onzeker."

NIEUWE STATUS NOG VERTEREN

Volgens Henin zit Mertens met muizenissen in het hoofd. "Je ziet dat ze niet het absolute vertrouwen heeft. Ze is ook veranderd van coach en racket, mogelijk heeft dat bijgedragen tot die vraagtekens in het begin van het seizoen. Ze moet duidelijk haar nieuwe status nog verteren."

Maar dat komt snel weer goed, toch? "Elise heeft alleszins de kwaliteiten om haar spel naar een agressief soort tennis om te vormen. Daarvoor heb je constante mentale intensiteit nodig en die regelmaat was er dit weekend niet. Mogelijk dat de druk te groot was, maar dat kan enkel zij beantwoorden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws