Ook onze analiste kan er niet naast kijken: "Vertrouwen te weinig aanwezig dit weekend"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

An-Sophie Mestach zag weinig vertrouwen bij Elise Mertens

Ook onze analiste kan er niet naast kijken: "Vertrouwen te weinig aanwezig dit weekend"
Foto: © photonews

De teamspirit was meer dan voldoende aanwezig en de wil om te winnen ongetwijfeld ook. Waar het wel aan ontbrak was vertrouwen. In het bijzonder bij topspeelster Elise Mertens. Tot die vaststelling kwam ook onze analiste en ex-speelster An-Sophie Mestach.

"Elise heeft superhard gevochten, maar ze heeft niet haar niveau kunnen halen. Het waren ook zware tegenstandsters met Garcia en Cornet, die ook een goeie speelster is. Het was sowieso een moeilijke opdracht. De service draaide niet optimaal. Ik denk dat het de volgende maanden wel in haar ritme zal vallen", voorspelt Mestach.

Intussen is de uitschakeling in de Fed Cup wel een feit. "Ik weet nog dat Elise tegen Rusland ongelooflijk goed speelde, tegen Pavlyuchenkova enzo. Toen stond ze met enorm veel vertrouwen te spelen en dat was te weinig aanwezig dit weekend. In de eerste set tegen Cornet stond ze een break voor, maar kon ze haar kansen niet grijpen."

STERKE GARCIA

De Belgen hadden met een verrassend sterke Garcia te maken. "In Fed Cup kan de ene of de andere boven haar niveau uitstijgen en is het altijd heel onvoorspelbaar. Het is niet omdat Garcia geen goed seizoensbegin had dat ze er niet zou kunnen staan. Ze heeft top vijf gestaan. Het is een meisje dat een enorm goed kan tennissen. Alison Van Uytvanck en Elise Mertens moeten op hun best zijn om van haar te kunnen winnen."

Deze uitslag zal het Belgische team dus even moeten verwerken. "Het hoort erbij: het kan een topresultaat zijn of het kan eens tegenvallen zoals dit weekend het geval is. Ik ben zeker dat ze in april wel weer hun beste beentje zullen voor zetten."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws