Onbekende Argentijn treedt in de voetsporen van Steve Darcis
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Juan Ignacio Londero wint ATP-toernooi van Cordoba en treedt zo in de voetsporen van Steve Darcis

Onbekende Argentijn treedt in de voetsporen van Steve Darcis

De Argentijn Juan Ignacio Londero heeft zondag het ATP-toernooi van Cordoba gewonnen. Voor sommigen misschien niet bepaald wereldnieuws, ware het niet dat de 25-jarige Londero voor deze week nog nooit een match op de ATP Tour had gewonnen.

Londero is inmiddels 25 jaar oud en is de nummer 112 op de ATP-ranking. Hij nam al drie keer deel aan de hoofdtabel van een ATP-toernooi, maar kon er nog nooit een wedstrijd winnen. 

Over een ommekeer gesproken in Cordoba. Met een wildcard mocht de Argentijn deelnemen en Londero verraste door het toernooi te winnen. In de finale klopte hij zijn landgenoot Guido Pella (ATP 59) na een driesetter: 3-6, 7-5, 6-1. Dankzij de zege stijgt Londero naar de 69e plek op de wereldranglijst. 

Zoals 'Shark'

Het verhaal van Londero doet een beetje aan dat van Steve Darcis denken. 'Shark' won in 2007 ook nog nooit een duel op het hoogste niveau, maar trok dan naar het Nederlandse Amersfoort. Daar won hij zijn drie kwalificatiewedstrijden en zijn vijf wedstrijden op de hoofdtabel, waardoor hij het Nederlandse graveltoernooi verrassend won. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws