Elise Mertens en co vermijden taaie kleppers bij loting barrages, ondanks snelle uitschakeling in Fed Cup en twee plaatsen verlies
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Belgische dames reekshoofd bij loting Fed Cup voor de Wereldgroep

Elise Mertens en co vermijden taaie kleppers bij loting barrages, ondanks snelle uitschakeling in Fed Cup en twee plaatsen verlies
Foto: © photonews

Op 20 en 21 april moeten de Belgische Fed Cup-vrouwen opnieuw aan de slag. Deze keer spelen ze barrages om in de Wereldgroep te blijven. Komende dinsdag zijn Elise Mertens en co alvast reekshoofd bij de loting in Londen.

Het Fed Cup-team van kapitein Johan Van Herck ging afgelopen weekend in Luik kansloos onderuit tegen Frankrijk. In de barrages neemt België het tegen een van volgende vier tegenstanders op: Zwitserland (ITF 9), Spanje (ITF 10), Canada (ITF 11) of Letland (ITF 12). 

Dankzij hun status als reekshoofd moet België het alvast niet opnemen tegen toplanden als Tsjechië (ITF 1), de Verenigde Staten (ITF 2) en Duitsland (ITF 7). 

Thuis of uit? 

Of er thuis of uit gespeeld wordt, hangt af van de voorgaande ontmoetingen. Indien Spanje of Zwitserland uit de trommel komen, dan speelt België opnieuw thuis. Als het Canada wordt, wacht er een verre verplaatsing. Bij Letland zal er geloot moeten worden omdat er voordien tegen de Letse vrouwen op neutraal terrein werd gespeeld.

Dankzij het verlies van afgelopen weekend is België op de landenranking van de 6e naar de 8e plek gezakt. Frankrijk, de boosdoener in Luik, blijft op de 4e plek hangen. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties