Van Herck weigert negativisme rond Belgisch team toe te laten: "Ik gebruik niet zo'n zware woorden"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Luik
| 4 reacties

Johan Van Herck wil nederlaag tegen Frankrijk geen blamage noemen

Van Herck weigert negativisme rond Belgisch team toe te laten: "Ik gebruik niet zo'n zware woorden"
Foto: © photonews

Van de euforie in de ontnuchtering. Op die emotionele rollercoaster heeft kapitein Johan Van Herck gezeten. Een week geleden zorgde hij nog mee voor de Davis Cup-stunt in Brazilië. Na de nederlaag in de Fed Cup tegen Frankrijk is het ook voor hem wonden likken.

België kon Frankrijk eigenlijk geen moment in verlegenheid brengen. Of dit nu een blamage was? "Neen. Dit is een nederlaag die pijn doet. We moeten leren en beter doen in april. Maar ik gebruik niet zo'n zware woorden. Daar ga ik niet mee akkoord."

Van Herck vond het verschil toch in een klein hoekje zitten. "Enkele ballen vielen niet voor ons. Het gaat om kleine details die een ontmoeting beslissen." Zeker zondag stond België tegenover een sterke Garcia. "Ze is doorgegaan op het elan van de derde set van gisteren. Ze speelde een sterke match. Er zijn dingen die we beter hadden kunnen doen. Daar gaan we samen aan werken."

HYPERPOSITIEF

De kapitein ziet voor dit team toch een mooie toekomst weggelegd. "Ik ben hyperpositief. Ik zie dat er ongelooflijk veel opties zijn. We mogen allemaal zeggen dat we ontgoocheld zijn. Dat neemt niet weg dat onze ambitie dezelfde blijft."

Het is misschien wel zo dat er dan nog wat aanpassing nodig is. "We wisten dat we met een nieuwe ploeg moesten starten. Een job als kapitein houdt niet in dat je in Australië tijd met de meisjes kunt doorbrengen. Tegen volgende keer zal ik ze beter kennen en zullen ze mij beter kennen. Hiermee zoek ik geen excuses. We willen progressie maken en hebben ook heel goed samengewerkt."

NIET TWIJFELEN

Er zal dus toch doorgegaan worden op de ingeslagen weg. "Deze nederlaag mag ons niet doen twijfelen. We moeten zo hoog mogelijk blijven mikken. Ik denk dat we tactisch goed voorbereid waren. De uitvoering langs Franse kant was beter. Zij hebben ook meer initiatief genomen. Maar ik kan niets negatiefs zeggen tegen onze meisjes, die alles hebben gegeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws