Topper in de Fed Cup: Halep komt als winnares uit absolute kraker en mag naar halve finales
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Halep vloert Karolina Pliskova in Fed Cup-onderonsje

Topper in de Fed Cup: Halep komt als winnares uit absolute kraker en mag naar halve finales

De kwartfinales van de Fed Cup heeft ook een absolute topaffiche opgeleverd, wanneer we kijken naar de speelsters onderling. In Tsjechië stond nummer vijf van de wereld Karolina Pliskova tegen 's werelds nummer drie Simona Halep. En of dat de moeite was.

Een echte kraker werd het, van maar liefst 2 uur en 37 minuten. Bij een 3-4-achterstand in de eerste set schakelde Halep een tandje hoger. Met drie gewonnen spelletjes op rij haalde ze de set binnen. Al had ze daar wel vijf setballen voor nodig.

Pliskova vuurde zoals gebruikelijk weer heel wat aces af en leek bij 4-1 in de tweede set een mooie voorsprong bij mekaar te hebben gespeeld. Maar Halep bleef terugknokken: eerst naar 4-3, later werd het 5-5. Waarna Pliskova in de volgende twee spelletjes toch de meest efficiënte speelster was.

PLISKOVA KRAAKT IN SET DRIE

Het gevecht ging onverstoord verder, Halep liet zich niet uit haar lood slaan. Bij 2-2 drukte ze nog even door met opnieuw drie spelletjes op rij. Nu was het Pliskova die niet te snel wou plooien, maar dat gebeurde uiteindelijk toch. Halep won de marathonstrijd met 6-4, 5-7 en 6-4.

DUBBELWEDSTRIJD BESLISSEND

Zo kwam Roemenië 1-2 voor, maar na de zege van Siniakova was alles weer te herdoen. De dubbelwedstrijd moest beslissen over kwalificatie. Begu en Niculescu klopten Krejcikova en Siniakova met 6-7 (2/7), 6-4, 6-4. Zo was de felbevochten zege van Halep ook van waarde. Zij zit samen met haar Roemeense landgenotes in de halve finales van de Fed Cup.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws