Net geen finale voor Davis Cup-helden
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Gillé en Vliegen niet naar dubbelfinale Cordoba

Net geen finale voor Davis Cup-helden

Terwijl bij de dames alle aandacht naar de Fed Cup gaat, is Joran Vliegen na zijn stunt in de Davis Cup met zijn maatje Sander Gillé niet op zijn lauweren gaan rusten. Ook in het Argentijnse Cordoba deden de Belgische dubbelaars het uitstekend. De finale halen lukte net niet.

Hun eerste klip, Marcelo Arevalo uit El Salvador en de Amerikaan Jamie Cerretanie, omzeilden ze in twee sets. Tegen de Argentijnen Arguello en Cachin wonnen Gillé en Vliegen in drie sets: 10-4 werd het in de super tiebreak. Zo verzekerden de Belgen zich van een stek bij de laatste vier.

In de halve finale wachtten met Maximo Gonzalez en Horacio Zeballos alweer twee lokale helden. Vliegen en Gillé realiseerden de enige break uit de wedstrijd. Toch kwam er een derde set aan te pas nadat ze de tiebreak van set twee verloren.

ARGENTIJNEN TOP IN TIEBREAKS

Toen ze in de super tiebreak 5-2 achter geraakten, wisten ze ongetwijfeld al hoe laat het was. Gonzalez en Zeballos diepten hun voorsprong hierna alleen nog maar uit. Zo kregen ze finaal het Belgische dubbelduo toch op de knieën met 4-6, 7-6 (7/3) en [10-5].

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws