Kirsten Flipkens opnieuw toonbeeld van uitmuntende mentaliteit: "Dat is het minste wat we kunnen doen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Luik
| 0 reacties

Kirsten Flipkens gaf zich in dubbelmatch vol voor het team en het publiek

Kirsten Flipkens opnieuw toonbeeld van uitmuntende mentaliteit: "Dat is het minste wat we kunnen doen"
Foto: © photonews

Een glimlach op haar gezicht en zij toverde er ook een kleintje op het onze: Kirsten Flipkens sloot samen met Ysaline Bonaventure de dag toch nog goed af door het dubbelspel te winnen. In de ontmoeting met Frankrijk slechts een voetnoot, maar het tekent wel de ingesteldheid van Flipkens.

Want ook bij Flipper was de uitschakeling in de Fed Cup natuurlijk aangekomen. "We verliezen als ploeg en we winnen als ploeg. Dat blijft hetzelfde. Het is normaal dat we een beetje ontgoocheld zijn. Frankrijk is de betere ploeg geweest. In april moeten we opnieuw het maximum geven en dan kijken we weer naar de toekomst", besluit de Belgische nummer drie.

Het maximum geven: dat deed ze ook in de dubbelwedstrijd. "We hadden ons voorgenomen om alles te geven, of het nu 0-3 of 2-2 stond. Het is natuurlijk niet simpel om je op te laden voor een dubbel die er eigenlijk niet meer toe doet. Maar je speelt voor het team en het publiek."

We hebben onze job voor honderd procent uitgevoerd 

Het is die drijfveer die dan de bovenhand haalt. "We hebben de dag toch op een positieve manier afgesloten. We hebben ons best gedaan. Dat is het minste wat we kunnen doen. Voor de supporters, voor de staf. We hebben onze job voor honderd procent uitgevoerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws