Elise Mertens zoekt geen excuses: "Ik ben op zoek naar mijn beste tennis"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Luik
| 2 reacties

Elise Mertens geeft toe dat ze op zoek is naar haar beste tennis

Elise Mertens zoekt geen excuses: "Ik ben op zoek naar mijn beste tennis"
Foto: © photonews

Geen lekker gevoel voor Elise Mertens: als kopvrouw kon ze haar land tegen Frankrijk geen enkele zege bezorgen. Hoewel haar spelniveau zeker niet rampzalig is, heeft ze ongetwijfeld wel al veel beter gespeeld. Dat geeft ze zelf ook ruiterlijk toe.

Mertens voelde zich nochtans klaar voor haar match tegen Garcia, ondanks haar nederlaag een dag eerder. "Mentaal had dat geen sporen nagelaten. Ik heb alles gegeven. Zij kon wel vrij spelen en dat hielp haar wel. Ik heb mijn breakpunten niet benut en maakte iets teveel foutjes."

HEEL WEINIG CADEAUS

De goede sfeer in het team kwam niet tot uiting in de derde enkelmatch van de ontmoeting. "De ploeg voelde zich goed. Alle meisjes voelden zich op hun gemak bij Johan Van Herck. Het ligt aan kleine dingen. Aan mijn kant is dat misschien ervaring. Ik vond haar een vrij sterke match spelen. Ik kreeg ook heel weinig cadeau."

De nummer 21 van de wereld erkent dat ze niet op haar best is, al moet het wat haar persoon betreft ook niet gedramatiseerd worden. "Ik ben op zoek naar mijn beste tennis. Voor mij is tennis met ups en downs. Dit is geen down. Mensen verwachten misschien veel van mijn Australië-tour. Ik werk elke dag om beter te zijn. Soms werk je op iets en komt het of komt het niet. Als ik mijn spel kan verbeteren, komen de resultaten wel vanzelf."

BESCHIKBAAR VOOR BARRAGES

België moet nu barrages spelen en in principe kan kapitein Van Herck hiervoor wel op Mertens rekenen. "Ik ga proberen om daar bij te zijn. Ik heb nog geen selectie geweigerd en hoop dat ik dan ook kan meedoen. Al is het altijd moeilijk in te passen in het programma."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws