Bonaventure en Flipkens redden de Belgische eer

Bonaventure en Flipkens redden de eer in het dubbelspel

Bonaventure en Flipkens redden de Belgische eer
Foto: © photonews

Aangezien de Fed Cup-ontmoeting tussen België en Frankrijk na drie enkelspelen al beslist was, werd er enkel nog een dubbelmatch gespeeld. Daarin mochten Ysaline Bonaventure en Kirsten Flipkens opdagen voor België. Zij slaagden er tegen Ferro en Parmentier in om de eer te redden.

Bonaventure en Flipkens leken aanvankelijk als een pletwals over hun tegenstandsters heen te denderen. Ze tennisten zich vlotjes naar een 4-0-voorsprong in Luik. Het deed het Belgische publiek in de Country Hall deugd. Ferro en Parmentier stribbelden nadien nog wel even tegen.

Ze leken zelfs terug te komen tot 5-4, maar gooiden een 40-0 weg en verloren dan ook nog eens het beslissende punt. Zo was de eerste set meteen beslist. De tweede set kende een gelijkopgaand verloop tot 3-3. Nadien slaagde het Franse duo erin om drie spelletjes op rij te winnen. 

BELGEN KLAREN HET IN SUPER TIEBREAK

Er kwam dus een super tiebreak aan te pas, waarin er naar tien gewonnen punten werd gespeeld. Door vier punten op rij te winnen, zaten Bonaventure en Flipkens toch weer op het juiste spoor. Een dubbele fout van Ferro maakte een einde aan de wedstrijd en zo werd het 6-3, 3-6 en [10-6] voor de Belgen. De ontmoeting eindigt zo op 1-3 voor Frankrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws