Al na drie matchen KO: België uitgeschakeld na tweede nederlaag Mertens
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Luik
| 15 reacties

België al uitgeteld na verlies van Mertens tegen Garcia

Al na drie matchen KO: België uitgeschakeld na tweede nederlaag Mertens
Foto: © photonews

Het mirakel van Luik is er niet gekomen. Zelfs de aanzet daartoe is uitgebleven. Elise Mertens moest in het derde duel simpelweg haar meerdere erkennen in Caroline Garcia. Na de tweede nederlaag van Mertens staat het 0-3 voor Frankrijk, een mathematisch onoverbrugbare kloof.

Mertens werd gehinderd door het euvel waar ze ook op dag één al last van had: ze kreeg te weinig eerste opslagen binenn en kwam op de tweede al snel onder druk. Zo zag ze Garcia meteen 0-2 uitlopen. Nadien knokte de Belgische nummer één zich wel in de match. Een schitterende passing en een backhand winner gaven haar zelfs twee breakballen.

MERTENS MIST KANS OP REBREAK

De netband leek tijdens het volgende punt in haar voordeel uit te draaien, maar Mertens sloeg de bal buiten. Bij haar volgende return ging de netband echt dwars liggen. Garcia greep haar kans en ging alsnog naar 2-5. Een dubbele fout en een backhand langs de verkeerde kant van de lijn vanwege Mertens maakte een eind aan de eerste set.

De cijfers spraken voor zich: een hoger opslagpercentage voor Garcia, die zowel op de eerste als tweede service ook meer punten won. Mertens won in set twee wel meteen de eerste twee punten op de opslag van Garcia, maar nadien domineerde de Française opnieuw. Na een geweldig punt van de ex-nummer vier van de wereld en een fout van Mertens werd het 1-3.

HET BESTE OP HET EIND

Mertens dwong Garcia er nog wel toe om de wedstrijd - en de ontmoeting - uit te serveren en versierde zelfs nog een breakpunt. Dat werd weggepoetst door een forehand winner van de Franse speelster, die nadien ook nog enkele ferme smashes uit haar racket toverde. Het laatste punt was helemaal te gek: Mertens kreeg de bal nog terug na een prima defensieve lob van haar opponente, maar Garcia haalde toch de bovenhand.

Zo kwamen er duidelijke cijfers op het scorebord: 2-6 en 3-6 in het voordeel van Garcia. Het vierde enkelspel zal niet meer gespeeld worden. De toeschouwers in Luik worden in principe wel nog verwend met de dubbelwedstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws