Van Uytvanck blijft bij haar standpunt: "Dat was een foute call"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Luik
| 1 reacties

Van Uytvanck heeft dispuut met umpire in eerste Fed Cup-match

Van Uytvanck blijft bij haar standpunt: "Dat was een foute call"
Foto: © photonews

Het was niet alleen in de derde set dat het eerder vandaag misliep voor Alison Van Uytvanck. Ook de eerste ging verloren, na een spannend verloop met een tiebreak aan het eind. Die had misschien voorkomen kunnen worden, als Van Uytvanck bij 3-3 niet benadeeld was geweest.

"Dat was een foute call", bleef Van Uytvanck na afloop van haar match op haar strepen staan. Ze schetste vervolgens nog eens precies wat er aan de hand was. "Het staat 30-30 gelijk. Dan roept de lijnrechter een bal out en corrigeert hij zichzelf."

CALL VOOR DE SLAG

Op zich nog geen probleem, ware het niet dat de umpire het punt meteen aan Garcia gaf. "De call kwam voor mijn slag. Maar eens zij dat beslist heeft, kan ik dat niet meer winnen. Ik wilde het dus zo snel mogelijk vergeten", ging Van Uytvanck er wel goed mee om.

Ze benadrukt evenwel dat het een belangrijk moment was en de scheidsrechterlijke beslissing wel degelijk impact had. "Het is wel anders. Nu staat zij ineens 40-30 voor. Ik zeg niet dat ik dat game anders zou winnen, maar je weet het niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws