Simona Halep staat er meteen in eerste match sinds aanstelling van Van Cleemput

Simona Halep heeft haar eerste wedstrijd gespeeld sinds ze Thierry Van Cleemput aanstelde als haar trainer. Al had die weinig invloed, aangezien het voor de Fed Cup was. Met de vorm van de nummer drie van de wereld was alleszins niet veel mis.

Ze zette meteen de eerste twee spelletjes uit de partij naar haar hand en had zo een vroege bonus te pakken tegen de Tsjechische Siniakova. Halep breidde haar voorsprong nadien uit naar 5-2. Hierna stribbelde Siniakova nog wel even tegen, maar ze kon niet beletten dat de Roemeense de eerste set won met 6-4.

Nadien was het al helemaal gedaan met enige tegenstand van Siniakova en was het de grote Simona Halep-show. Met zes spelletjes op rij knalde de Roland Garros-winnares naar de overwinning: 6-4 en 6-0 na een uur en twaalf minuten. Zo bracht ze haar land in de Fed Cup-ontmoeting tegen Tsjechië ook weer langszij. Het staat 1-1 na twee enkelwedstrijden.