Johan Van Herck ziet nog positieve elementen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Luik
| 1 reacties

Johan Van Herck trekt zich op aan de afgedwongen kansen

Johan Van Herck ziet nog positieve elementen
Foto: © photonews

Johan Van Herck zou Johan Van Herck niet zijn, moest hij nu al opgeven. Ook al staat het dan 0-2 voor de Fransen. Volgens de kapitein van de Belgische Fed Cup-ploeg zijn er ook gegronde reden om ons aan op te trekken. De kansen zijn er immers wel geweest.

"We hebben veel kansen gehad. Het moet moed geven voor morgen als we die kunnen pakken. Twee close matchen hadden we verwacht. Er zijn nog drie punten te verdienen. We moeten vooral recupereren en de eerste match te winnen", weet Van Herck. "En dan stap per stap terug te vechten."

MERTENS TE AFWACHTEND

Het is vooral de nederlaag van kopvrouw Elise Mertens die wel pijn doet. "Ik denk dat de opslag niet goeg genoeg was. Cornet was agressiever en toonde meer lef. Elise werd teveel gedomineerd. Dat hebben we te proberen om te draaien, maar Cornet heeft dan veel goeie punten gespeeld. Zij heeft initiatief genomen. "

Alison Van Uytvanck op haar beurt leek op een bepaald moment wel op weg naar de zege. "Het momentum is in de derde set gedraaid. We weten allemaal dat Fed Cup spelen iets anders is en ze hebben in het verleden bewezen dat ze dat wel kunnen. De enige weg om terug te komen is hard werken, elk punt opnieuw."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws