Domper nummer twee komt pas echt aan: ook Elise Mertens onderuit

Domper nummer twee komt pas echt aan: ook Elise Mertens onderuit
Foto: © photonews

Er zal zondag een mirakel nodig zijn om België in de Fed Cup te houden. Na Alison Van Uytvanck ging ook Elise Mertens onderuit tegen haar Franse opponente. Alizé Cornet was verrassend sterker dan Mertens en vloerde de Belgische nummer één in twee sets met 7-6 (8/6) en 6-2.

Mertens kwam wel 2-0 voor, maar zag Cornet meteen langszij komen. Beide speelsters maakten er een beklijvende eerste set van. Cornet deed het beter op de eerste opslag, Mertens op de tweede. Onze landgenote leek bij 6-5 op weg naar setwinst, maar speelde de voorsprong kwijt met twee dubbele fouten in het volgende game.

DRIE SETPUNTEN GERED

In de tiebreak kwam Cornet met een schitterend dropshot op 6-3. Mertens veegde de drie setballen vakkundig weg. Bij het volgende punt toverde haar tegenstandster wel een prachtige backhand langs de lijn uit haar racket. Een volgende dubbele fout van Mertens maakte een einde aan de eerste set.

Mertens probeerde in het begin van de tweede set nog wel voor de ommekeer te zorgen, maar haar opslag deed simpelweg niet wat die moest doen. De tweede service werd steeds kwetsbaarder. Cornet greep haar kans en ging met de overwinning aan de haal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws