België moet achtervolgen: Van Uytvanck buigt na drie sets voor ex-nummer vier van de wereld
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Luik
| 4 reacties

Van Uytvanck verliest van Garcia in eerste duel Fed Cup

België moet achtervolgen: Van Uytvanck buigt na drie sets voor ex-nummer vier van de wereld
Foto: © photonews

Alison Van Uytvanck haalde meer dan anderhalfuur een meer dan behoorlijk niveau, maar het was niet voldoende om België op voorsprong te brengen in de Fed Cup-ontmoeting tegen Frankrijk. Caroline Garcia speelde haar beste match van het jaar en won met 7-6 (7/2), 4-6 en 6-2.

Beide speelsters waren nadrukkelijk baas op hun eigen service. In de eerste set viel geen enkel breakpunt te noteren. Van Uytvanck had het wel niet getroffen bij een scheidsrechterlijke beslissing. Bij 30-30 in het zevende spel riep de lijnrechter een service van Garcia uit alvorens zich te corrigeren.

Ondanks dat Van Uytvanck de bal wel had geretourneerd, kende de umpire het punt meteen toe aan de Française. Wat meer dan terecht boegeroep uit de zaal opleverde. Van Uytvanck sleepte wel nog een tiebreak uit de brand, maar verloor daarin de eerste vijf punten.

MOMENTUM VAN UYTVANCK LEVERT SLECHTS SET OP

Toen ze ook in set twee een break achter kwam, zag het er al eventjes slecht uit voor de Grimbergse. Haar reactie was wel sterk: ze nam meteen de opslag van haar opponente af, kreeg het momentum in handen en ging met uitstekend tennis naar 6-4-setwinst.

Daarmee hadden we jammer genoeg het beste van de Belgische gehad. Bij 1-1 in de derde set kende ze een dipje waarvan ze niet meer kon terugkeren. Het eerste punt is zo binnen voor de Fransen. Elise Mertens moet tegen Alizé Cornet zien gelijk te maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws