Alison Van Uytvanck zag cruciaal moment in haar Fed Cup-partij: "Jammer van dat ene spel"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Luik
| 2 reacties

Van Uytvanck betreurt minder spel aan begin van derde set

Alison Van Uytvanck zag cruciaal moment in haar Fed Cup-partij: "Jammer van dat ene spel"
Foto: © photonews

Alison Van Uytvanck is er niet in geslaagd om de Française Caroline Garcia te verrassen, maar zoveel scheelde het nu ook weer niet. Van Uytvanck had in de tweede set immers het goede ritme te pakken. Ze betreurt vooral dat ze bij 1-1 in de derde set een minder spel speelde.

"In de tweede set ben ik met goed tennis echt die set gaan zoeken. Bij 1-1 in de derde set kwam ik een break achter na een minder goed spel. Speel ik erna slecht? Ik vind van niet, maar toen stond zij op een hoog niveau te spelen. Het is jammer van dat ene spel", concludeerde Van Uytvanck.

Het was ook haar eerste wedstrijd met Johan Van Herck als kapitein. "Hij zei me positief te blijven. Dat heeft hij me bijgebracht en heeft wel geholpen. Ik ben blijven vechten. Ik kom ook nog terug naar 2-5 en je weet nooit wat er dan nog gebeurt. Maar dan serveerde zij ook weer goed. Mijn opslagpercentage lag in de derde set iets lager dan normaal."

We proberen die drie punten te pakken 

Ondanks de nederlaag blijft Van Uytvanck beschikbaar om zondag opnieuw aan de slag te gaan. "Fysiek ben ik in orde. Ik heb geen pijntjes. Op dat vlak voel ik me echt goed en fris. De rest is aan de kapitein." Dat het geen makkie wordt is wel duidelijk. "Je speelt niet voor jezelf, je speelt voor het team. Dat geeft stress. Zij zijn een heel sterke ploeg. Iedereen moet honderd procent zijn en we proberen die drie punten te pakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws