Filip Dewulf heeft coach voor David Goffin in gedachten

Filip Dewulf heeft coach voor David Goffin in gedachten
Foto: © photonews

De periode zonder coach mag niet meer te lang duren voor David Goffin, zoveel is wel duidelijk. Anders dreigen de muizenissen in zijn hoofd alleen nog maar erger te worden en gaat de malaise aanslepen. Een nieuwe trainer gevraagd dus, maar wie dan? Filip Dewulf laat er zijn licht over schijnen.

"Goffin heeft dringend nood aan een inspirerende en stimulerende begeleider", stelt de ex-speler ook vast in HLN. Dewulf vindt de timing wel geen evidentie. "Probleem is, dat op dit moment van het seizoen, de kandidaten zich niet met bosjes aandienen."

De meeste trainers met naam en faam zijn uiteraard al bezet. "Voor zijn optreden in Montpellier trainde Goffin bij de befaamde Ricardo Piatti, maar die zit bij Borna Coric. Thomas Johansson, in 2016 adviseur voor Goffin, zat woensdagavond in de box bij Krajinovic."

ZOALS WAWRINKA IN 2015?

Hoewel Dewulf denkt dat het management van de Luikenaar het in Franse hoek zoekt, doet hij zelf een suggestie. "Een naam die qua karakter, ervaring, discretie en beroepsernst uitstekend bij Goffin zou passen: Magnus Norman. In 2015 werd de Zweed coach van Stan Wawrinka, waarop de Zwitser dat jaar zijn eerste grandslamtitel won op Rolland Garros. Meer moet dat niet zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws