België heeft alles in handen om als winnaar uit Fed Cup-ontmoeting te komen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Belgische speelsters beginnen in betere vorm dan Françaises aan Fed Cup

België heeft alles in handen om als winnaar uit Fed Cup-ontmoeting te komen

Vorig jaar nog verloren van hetzelfde land. Dat krijgt er nu ook nog haar beste speelster bij. In theorie dus voordeel Frankrijk. In de praktijk voordeel België. Alle ingrediënten zijn aanwezig bij Elise Mertens & co om dit weekend de buren een ferme hak te zetten.

Een kleine revanche voor het WK voetbal, het zit er zeker in. De reden daarvoor is nogal voor de hand liggend: onze speelsters zijn gewoon veel beter in vorm. Van Mertens zagen we weliswaar nog geen grootse exploten zoals begin vorig jaar. Het feit dat ze nu enkel nog de grotere toernooien speelt, komt de evolutie van haar spel echter ten goede en dat hopen we dit weekend te zien.

ERVARING IN TOPMATCHEN

Een prima partij tegen Caroline Wozniacki zette het seizoen van Alison Van Uytvanck op de rails. Die laatste heeft het met Sabalenka ook al tegen een andere topper opgenomen. Die ervaring zullen Van Uytvanck zeker helpen als ze straks oog in oog staat met Caroline Garcia of Alizé Cornet.

Ook bij de andere speelsters zit het goed: Flipkens teert steeds op haar eergevoel en nu ze van de ITF een Commitment Award krijgt, zal ze zeker nog eens haar beste beentje voor zetten. Bonaventure heeft na het bereiken van de hoofdtabel op de Australian Open en een overwinning tegen een top 40-speelster nog nooit beter in haar vel gezeten.

VERTROUWENSCRISIS BIJ GARCIA

Bij de Fransen moeten ze het met veel minder goed nieuws doen. De terugkeer van Caroline Garcia na jaren afwezigheid werd met grote trom aangekondigd, maar de voormalig nummer vier van de wereld loopt allesbehalve over van het vertrouwen. Ze verloor liefst vier van haar zes wedstrijden in 2019.

Zij moet ook meteen openen Van Uytvanck, die zeker met geloof in eigen kunnen op de baan mag komen. Wint Van Uytvanck, dan zit België meteen in een zetel. Gaat dat in het hoofd van Garcia kruipen? De twee zeges kwamen er overigens tegen Hives en Ponchet, twee wel erg bescheiden speelsters.

Cornet dan maar? Oké, zij heeft wel een degelijk seizoensbegin achter de rug. Set gewonnen tegen Kerber en Venus Williams. Vlot gewonnen van Minnen in Hobart. Maar zeker een Mertens in vorm moet Cornet wel aankunnen. Bij Mladenovic draait het voor geen meter: nog geen enkele partij gewonnen dit jaar. Je weet nooit waar je aan toe bent bij haar: de ene keer alles, de andere keer niets.

Dat houdt een zeker gevaar in en voor de Fed Cup wil Kiki zich wel eens een keertje motiveren, maar de recente prestaties van de vriendin van Dominic Thiem zullen de Belgische speelsters zeker geen angst inboezemen. En Parmentier, die moeten ze sowieso aankunnen. Kortom: we zitten klaar voor die Belgische triomf. Maak het nu ook waar, dames.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties