Belgisch Fed Cup-team blikt vol vertrouwen vooruit: "Sterk genoeg om dit Frankrijk te kunnen kloppen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Kapitein Van Herck gelooft rotsvast in zege van België in Fed Cup

Belgisch Fed Cup-team blikt vol vertrouwen vooruit: "Sterk genoeg om dit Frankrijk te kunnen kloppen"
Foto: © photonews

Komend weekend geeft België in de Country Hall in Luik Frankrijk partij in de Fed Cup. Vorig jaar werd nog van de Fransen verloren met 3-2, maar het geloof is aanwezig dat het dubbeltje deze keer de andere kant zal op vallen. Zowel bij kapitein Van Herck als bij zijn speelsters.

Vandaag blikte het hele team in Luik vooruit naar de ontmoeting. "Het is een fantastische uitdaging", zegt Johan Van Herck aan VRT NWS over zijn Fed Cup-debuut als kapitein. "We mogen de overwinning ambiëren. Ik denk dat we sterk genoeg zijn om dit Frankrijk te kloppen."

In tennis is alles mogelijk en zeker in Fed Cup 

Zoals meestal de laatste jaren is Elise Mertens de kopvrouw en ook zij heeft een heldere mening. "Op papier is Frankrijk een sterke tegenstander. Ze zijn met hun beste speelsters gekomen. Het wordt zeker niet gemakkelijk, maar in tennis is alles mogelijk en zeker in Fed Cup."

Iedereen is klaar om te spelen 

Ook paraat zijn Ysaline Bonaventure en Alison Van Uytvanck. "Ook tijdens toernooien gaan we wel iets eten met mekaar. De sfeer zit er al goed in", wijst Bonaventure vooral op de goeie band tussen de Belgische speelsters. "Iedereen is klaar om te spelen", denkt Van Uytvanck. "Ik denk dat heel het team klaar is voor een spannende ontmoeting. Ze zijn met een sterk team gekomen, maar wij hebben ook een sterk team."

En haast geen Fed Cup-ontmoeting natuurlijk zonder Kirsten Flipkens. "Ik heb gehoord dat ik een Commitment Award ga krijgen van de ITF. Ik heb het altijd een eer en een verdienste gevonden om uw land te verdedigen. Een selectie voor de nationale ploeg, die moet je verdienen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws