Ex-coach van David Goffin gaat samenwerken met absolute wereldtopper
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Thierry Van Cleemput aan de slag als coach van Simona Halep

Ex-coach van David Goffin gaat samenwerken met absolute wereldtopper
Foto: © photonews

Het hing al eventjes in de lucht en nu is het ook officieel: één van 's werelds beste tennisspeelsters krijgt een Belgische coach. Simona Halep gaat immers samenwerken met Thierry Van Cleemput, ex-trainer van David Goffin. Samen met Van Cleemput zet Halep de jacht in op meer Grand Slams.

De entourage van de Roemeense heeft bevestigd dat ze Van Cleemput heeft aangesteld als haar nieuwe coach. In november vorig jaar kwam het tot een breuk met haar toenmalige trainer Darren Cahill. Sindsdien zat de winnares van Roland Garros zonder coach.

Op de Australian Open zat Van Cleemput tijdens één van haar wedstrijden al nabij de box van Simona Halep. Sinds de afloop van dat toernooi is ze het nummer drie van de wereld, maar in 2018 stond ze nagenoeg het volledige jaar op nummer één.

TITEL IN PARIJS VERLENGEN

Halep is nu aan het terugkeren nadat ze in het najaar van 2018 geteisterd werd door blessures. Het verlengen van haar tot dusver enige grandslamtitel in Parijs zal de eerste grote missie worden voor de Belgisch-Roemeense combinatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws