Amper terug na knappe stunt en Van Herck moet opnieuw aan de slag: "Als ik diep moet gaan, heb ik dat er voor over"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Van Herck moet na succes in Davis Cup meteen weer aan de slag in Fed Cup

Amper terug na knappe stunt en Van Herck moet opnieuw aan de slag: "Als ik diep moet gaan, heb ik dat er voor over"

De overwinning in en tegen Brazilië in de Davis Cup staat mooi op het palmares van Johan Van Herck. Tijd om te feesten is er echter niet, want Van Herck is tegenwoordig ook kapitein in de Fed Cup. En daarin staat komend weekend de ontmoeting België - Frankrijk op het programma.

In elk geval is de terugreis vanuit Zuid-Amerika goed verlopen. "We konden gelukkig businessclass reizen", verklapt Van Herck in Het Laatste Nieuws. "Voor de spelers werd dat betaald door de ITF terwijl de Belgische federatie voor de staf een effort heeft gedaan. Dat helpt natuurlijk."

MOEILIJK TE KLOPPEN

Tijdens de Davis Cup was hij een zeer aanwezige kapitein. Hanteert hij dezelfde aanpak tijdens de Fed Cup? "Ik sms'te onmiddellijk naar de speelsters: 'The bigger the challenge, the sweeter the victory', 'Hoe groter de uitdaging, hoe fijner de overwinning'. Als we goed voor de dag komen, gaan we heel moeilijk te kloppen zijn."

Had hij zelf dan geen langere periode kunnen gebruiken om van de triomf in Brazilië te genieten? "Ach, ik doe dit doodgraag. Fed Cup wordt natuurlijk wel nieuw voor mij. Maar goed, als ik diep moet gaan, dan heb ik dat er voor over."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws