België is reekshoofd voor loting finaleweek Davis Cup en vermijdt zo enkele toplanden
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

België in pot 1 voor finaleweek van Davis Cup in Madrid

België is reekshoofd voor loting finaleweek Davis Cup en vermijdt zo enkele toplanden
Foto: © photonews

België is voor de loting van de finaleweek van de Davis Cup (18-24 november in Madrid) in pot 1 ingedeeld. Dat werd maandag bekendgemaakt. Het vermijdt zo in de groepsfase enkele toplanden.

Op basis van de landenranking is België samen met titelverdediger Kroatië, Frankrijk, Argentinië, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten in pot 1 ingedeeld. Dat betekent dat België deze 5 toplanden al vermijdt in de groepsfase. Spanje, Servië, Australië, Italië, Duitsland en Kazachstan zitten in pot 2, terwijl pot 3 uit Canada, Japan, Colombia, Nederland, Rusland en Chili bestaat. 

De loting van de vernieuwde Davis Cup vindt plaats op 14 februari. Tussen 18 en 24 november nemen de beste 18 landen van de wereld het tegen elkaar op. Er worden 6 groepen van telkens 3 landen gemaakt, de 6 groepswinnaars en de 2 beste nummers 2 stoten door naar de kwartfinales na telkens 2 enkelspelen en een dubbelwedstrijd. 

Met Goffin en Darcis?

België speelde afgelopen weekend een voorronde in en tegen Brazilië om zich te plaatsen voor het eindtoernooi en won daar verrassend met 1-3. Ook al speelde België zonder David Goffin, Steve Darcis en Ruben Bemelmans. Zij zijn er in november wel zo goed als zeker bij. 

Titelverdediger Kroatië en runner-up Frankrijk waren net als de VS en Spanje automatisch geplaatst voor de finaleweek, terwijl Argentinië en Groot-Brittannië een wildcard kregen. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties