Ook zonder Goffin, Darcis en Bemelmans lukt het zelfs: "Fantastisch dat ik het team de kwalificatie kan bezorgen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties

Kimmer Coppejans tankt vertrouwen met twee overwinningen in Davis Cup tegen Brazilië

Ook zonder Goffin, Darcis en Bemelmans lukt het zelfs: "Fantastisch dat ik het team de kwalificatie kan bezorgen"
Foto: © photonews

De Belgen mogen Kimmer Coppejans dankbaar zijn voor de zege en kwalificatie in het Davis Cup-duel tegen Brazilië. Onze landgenoot had een groot aandeel in de zege met twee overwinningen in het enkelspel.

Geen David Goffin, Steve Darcis of Ruben Bemelmans te bespeuren in Brazilië. En dus moest Coppejans de honneurs waarnemen. Met succes, want hij won in het enkelspel twee keer tegen een hoger geplaatste Braziliaan. 

"Het is fantastisch dat ik het team de kwalificatie kan bezorgen", aldus Coppejans bij Sporza na zijn triomf. "Ik heb dit weekend op een hoog niveau getennist en twee keer hoger geklasseerde spelers kunnen kloppen."

Vertrouwen

Het jaar zo starten is een mentale opsteker voor onze landgenoot. "Vooral de manier waarop geeft vertrouwen. Ik speelde sterk en dat in moeilijke omstandigheden. Het publiek was erg luidruchtig, soms een beetje over de top. Dit geeft mijn seizoen een boost. Ik hoop dat ik op deze weg kan verdergaan. Dan zullen de resultaten wel komen, daar heb ik vertrouwen in", besluit Coppejans. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws