Davis Cup-kapitein in zijn nopjes na stunt: "Vandaag hebben ze bewezen dat ze veel meer zijn dan invallers"
Redactie
| 6 reacties

Johan Van Herck looft zijn selectie na zege tegen Brazilië in Davis Cup

Davis Cup-kapitein in zijn nopjes na stunt: "Vandaag hebben ze bewezen dat ze veel meer zijn dan invallers"

Over een stunt gesproken. België was tegen Brazilië de underdog in het Davis Cup-duel, maar kapitein Johan Van Herck en zijn team klaarden de klus zonder de Belgische toppers. Het geeft Van Herck dan ook positieve selectieproblemen voor het eindtoernooi in Madrid.

Sinds dit jaar is het concept van de Davis Cup helemaal veranderd. In november wordt er een finaleweek in Madrid gespeeld, maar België moest wel een voorronde winnen indien het daarbij wilde zijn. En dat lukte. België klopte Brazilië met 1-3, ook al was dat met een veredeld 'B-elftal'. 

Onder meer David Goffin, Steve Darcis en Ruben Bemelmans waren er niet bij in Uberlandia. "De spelers hebben het maximum uit zichzelf gehaald. Invallers zou ik ze niet noemen, vandaag hebben ze bewezen dat ze veel meer zijn dan dat", aldus Van Herck bij Sporza

"In het dubbel waren Sander Gille en Joran Vliegen dominant op hun service. Ze vormen een compleet dubbelpaar. Hun prestatie kwam wat onverwacht, maar ze vullen mekaar perfect aan. Dat is veelbelovend voor ons team. En Kimmer Coppejans heeft een topprestatie geleverd op zijn niveau. Petje af", haalt Van Herck de loftrompet boven. 

Brede kern voor Madrid

De beloning is een ticket voor de finaleweek in Madrid. "We zijn heel blij dat we de nieuwe finale gehaald hebben. Voor de eindfase in Madrid zal ik kunnen kiezen uit een brede kern, maar nu gaan we eerst genieten", besluit Van Herck. Volgend weekend wacht er al een nieuwe opdracht voor Van Herck, want dan komen de Franse Fed Cup-vrouwen naar Luik. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws