? Australian Open-finaliste kansloos naar huis getennist in Sint-Petersburg
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Petra Kvitova onderuit tegen Donna Vekic

? Australian Open-finaliste kansloos naar huis getennist in Sint-Petersburg

Een verrassing van formaat op het WTA-toernooi van Sint-Petersburg. Na toernooiwinst in Sidney en een finaleplek op de Australian Open, was Kvitova in Rusland één van de kandidaat-winnaressen. Tegen de Kroatische Donna Vekic kon ze echter geen vuist maken.

Nagenoeg de hele eerste set hielden beide dames mekaar in evenwicht. Bij 4-4 en 40-15 voor liet Kvitova de kaas van het brood eten. Ze verloor de volgende vier punten en stond zo plots een break achter met het einde van de set in zicht. Vekic kreeg in het volgende game een breakbal tegen, maar behield wel haar opslag.

VEKIC WINT 6 GAMES OP RIJ

Het vriendinnetje van Stan Wawrinka ging na deze boost alleen nog maar beter spelen. Ze hield constant druk op Kvitova, die de eindjes niet meer aan mekaar kon knopen. Vekic pakte in set twee liefst zes spelletjes op rij en won zo de wedstrijd met 6-4 en 6-1.

Het nummer dertig van de wereld zit zo bij de laatste vier in Sint-Petersburg. Bekijk hieronder enkele hoogtepunten uit haar kwartfinale. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties