Dé ontdekkingen van de Australian Open zijn totaal verschillend: "Geen geliefde speelster" en "Geweldige mimiek"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

An-Sophie Mestach analyseert de persoonlijkheden van Stefos Tsitsipas en Danielle Collins

Dé ontdekkingen van de Australian Open zijn totaal verschillend: "Geen geliefde speelster" en "Geweldige mimiek"
Foto: © photonews

Naast de kampioenen die naar voren zijn getreden, heeft de Australian Open ook op een andere manier onze ogen geopend. Zo hebben Stefanos Tsitsipas bij de mannen en Danielle Collins bij de vrouwen zichzelf een nieuwe status bijeen getennist. Toch zijn ze erg verschillend, zegt An-Sophie Mestach.

Onze analiste heeft zelf nog tegen Collins gespeeld en kan dus perfect een kijk geven in diens ingesteldheid. "Dat was in 2017. Door die attitude van haar was ze geen geliefde speelster", verwijst Mestach met de felheid waarmee Collins steeds op de baan staat. "Het is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken."

ENORME WINNAARSMENTALITEIT

Voor de Amerikaanse lijkt het goed uit te draaien. "Zij heeft een enorme winnaarsmentaliteit en een enorm geloof in haar kunnen. Dat zorgt er ook voor dat ze die resultaten haalt. De halve finale halen van een Grand Slam, dat is toch een prestatie. Ik weet niet hoe het nu is, maar vroeger was ze op het circuit geen geliefde speelster."

TWEE GRIEKSE TOPPERS

Daarentegen lijkt iedereen Tsitsipas wel zijn succes te gunnen. "Ik vind hem een fantastische speler. Ik zie hem graag bezig. Hij heeft een geweldige mimiek, het is een toffe speler. Met Sakkari en hem heeft Griekenland nu twee toppers."

Mestach ziet bij de mannen een strijd tussen de huidige en de jongere generatie. "Murray gaat sowieso stoppen dit jaar. Ook del Potro, Nadal, Federer en Wawrinka worden al wat ouder. Je hebt dan jonge gasten als Coric, Zverev en Tsitsipas die toch op de baan staan met een serieuze attitude. Het wordt ook steeds meer gevolgd via de social media."

SERENA (G)EEN PITBULL

Wat in Melbourne niet zozeer een ontdekking was maar eveneens een shock, was de ineenstorting van Serena Williams bij een 5-1-voorsprong tegen Pliskova. "Dat was een verrassing. Serena is zo'n pitbull. Dit overkomt haar normaal niet, zeker niet op de Grand Slams. Maar Pliskova is ook een ongelooflijk goede speelster, dan kan zoiets gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws