? Kvitova bevestigt uitstekende vorm tegen voormalig nummer één, Sharapova trekt zich terug
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Petra Kvitova schakelt Victoria Azarenka uit in Sint-Petersburg

? Kvitova bevestigt uitstekende vorm tegen voormalig nummer één, Sharapova trekt zich terug
Foto: © photonews

Op het WTA-toernooi van Sint-Petersburg kwamen er vandaag verschillende topspeelsters in actie. Dat was toch de bedoeling, maar Maria Sharapova moest forfait geven door een schouderblessure. De topaffiche tussen Petra Kvitova en Victoria Azarenka was wel nog zeer de moeite.

Petra Kvitova had dan wel nipt aan het kortste eind getrokken in de Australian Open-finale, het mag duidelijk zijn dat de Tsjechische in bloedvorm verkeert. Ze moest in het wedstrijdbegin wel twee keer een break goedmaken, maar dat deed ze met brio. Kvitova stond immers zelf steeds klaar met een gevaarlijke return en stuurde Azarenka van hot naar her: 6-2.

AZARENKA KNOKT NOG TERUG

Ook nadien ging Kvitova door op haar elan. Bij 3-0 in de tweede set leek Azarenka al in de touwen te hangen. De Wit-Russische is als tweevoudig Australian Open-kampioene natuurlijk ook niet de eerste de beste en had de verdienste dat ze zich terug in de match knokte. Van 5-2 ging het naar 5-5.

Zo werd de tweede set beslist in een tiebreak en daarin haalde Kvitova dan weer haar beste tennis boven. Ze won vijf punten op rij en brak zo het verzet van Azarenka. Kvitova triomfeerde op die manier met 6-2 en 7-6 (7/3). Deze topwedstrijd kon het Russische publiek zo toch een beetje troost bieden na de gedwongen exit van Sharapova.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties