Ook onze analiste vol lof over Naomi Osaka: "Je ziet dat ze fan is van Serena Williams"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

An-Sophie Mestach stelt na nieuwe triomf Osaka wissel van de macht vast

Ook onze analiste vol lof over Naomi Osaka: "Je ziet dat ze fan is van Serena Williams"
Foto: © photonews

Naomi Osaka is geen one-hit-wonder, verre van. Dat mogen we wel stellen nu ze haar tweede Grand Slam op rij heeft gewonnen. Na jaren van grandslamkampioenen die moeite hadden om te bevestigen, lijkt er nu een nieuwe ster te zijn opgestaan die nog jaren mee kan draaien.

Onze analiste An-Sophie Mestach was om te beginnen al opgezet met de finale van de Australian Open. "Het ging tussen twee toffe vrouwen en grote persoonlijkheden. Ook Kvitova is een indrukwekkende atlete en is ook mentaal sterk met dat hele verhaal van die steekpartij. Van Osaka had ik haar eerste partij gezien, zij was wel mijn favoriete."

POWER EN ATTITUDE

Na triomfen op zowel de US Open als de Australian Open valt er niet langer naast Osaka te kijken. Mestach gaat voor ons dieper in op wat Osaka nu net zo sterk maakt. "Ik heb drie jaar geleden nog met haar getraind. Zij was toen achttien, maar je zag al haar enorme potentieel. Dat was natuurlijk allemaal nog minder vast, maar ze heeft zo'n power en attitude."

JAPANSE CULTUUR

Ze doet haar ook aan een andere dominante figuur in het damestennis denken. "Je ziet in haar spel dat ze fan is van Serena Williams. Tegelijkertijd zie je ook de Japanse cultuur in haar persoonlijkheid. Ze heeft dat charmante. De pers vindt haar ook hilarisch."

Ook volgens ex-speelster Mestach is er met Osaka een topper opgestaan die het tennisgebeuren bij de vrouwen nog enige tijd gaat domineren. "Ze kan gerust nog acht à tien jaar meedraaien aan de top en gaat heel veel Grand Slams winnen. Er is een wissel van de macht met Osaka en ook de opkomst van speelsters als Svitolina en Pliskova."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties