Mestach geeft missie van Djokovic kans op slagen: "Maar Federer is hoe dan ook 'best of all time'"
Redactie
| 0 reacties

An-Sophie Mestach acht het niet onmogelijk dat Djokovic Federer inhaalt

Mestach geeft missie van Djokovic kans op slagen: "Maar Federer is hoe dan ook 'best of all time'"
Foto: © photonews

Hoe imponerend was Novak Djokovic niet op de Australian Open. De Serviër is misschien wel beter dan ooit tevoren. Hij heeft ook al de wens uitgesproken om Roger Federer in te halen qua aantal grandslamtitels. Voor An-Sophie Mestach gaat de status van de Zwitser sowieso niet veranderen.

Het was in elk geval opvallend hoe dominant Djokovic was in de finale tegen Nadal. "Dat had ik niet verwacht, temeer omdat Nadal nog geen set had verloren. Maar hij heeft zijn start een beetje gemist en Djokovic staat met veel zelfvertrouwen te spelen, terwijl die het anderhalf jaar geleden zelf heel moeilijk heeft gehad. Hij heeft nu ook het recordaantal Grand Slams in Australië."

Mestach analyseert voor Tenniskrant ook nog de slaagkansen van Djoko's missie om Federer in te halen. "Hij heeft nog wel wat tijd. Hij zit nu aan vijftien titels en Federer heeft er twintig. Als Djokovic op dezelfde manier kan verdergaan, kan het dus wel. Maar Federer blijft voor mij hoe dan ook 'best of all time.'"

JONGERE GENERATIE

Het zal er ook van afhangen in hoeverre de Grote Drie de grandslamtitels blijven opstapelen. "Vorig jaar heeft Federer ook nog de Australian Open gewonnen. Het is afwachten of de jongere generatie in staat zal zijn om titels af te snoepen. Mannen als Tiafoe bijvoorbeeld."

De voorkeur van Mestach gaat uit naar voldoende afwisseling aan de top. "Ik zou het wel leuk vinden moest iemand anders dan Djokovic, Nadal of Federer een Grand Slam winnen. Maar zij hebben zoveel ervaring. Zij hebben daar al zo vaak gestaan en dat maakt dikwijls toch het verschil."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws