Belgische viert grootste zege uit haar carrière en maakt zich nu op voor Kiki Bertens
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ysaline Bonvanture vloert Siniakova op WTA-toernooi van Sint-Petersburg

Belgische viert grootste zege uit haar carrière en maakt zich nu op voor Kiki Bertens
Foto: © photonews

Na de kwalificatie van Alison Van Uytvanck voor de tweede ronde heeft Sint-Petersburg alweer een straffe prestatie van een Belgische gezien. Ysaline Bonaventure (WTA-148) stuntte tegen nummer 38 van de wereld Katerina Siniakova en stuurde de Tsjechische huiswaarts met 6-4 en 7-6 (7/3).

Bonaventure had in Rusland al drie kwalificatiewedstrijden gewonnen en had zich zo geplaatst voor de hoofdtabel. Met Siniakova kreeg ze wel een zware brok voorgeschoteld. Het zag er in de beginfase niet goed uit, want Bonaventure verloor twee spannende openingsspelletjes en stond even later zelfs 0-3 achter.

Nadien keerde ze het helemaal om. Het bleef in alle spelletjes dicht bij mekaar zitten, maar nu was het Bonaventure die net iets beter was op de belangrijke momenten. Zo ging onze landgenote van 0-3 achter naar 5-3 voor. Ze serveerde vervolgens de set uit: de tweede setbal was de goeie.

BONAVENTURE HEERST IN TIEBREAK

Het bleef ook hierna enorm spannend. Bonaventure leek een tik uit te delen door bij 2-3 een 0-40-achterstand god te maken en meteen hierna door de opslag van haar opponente te gaan. Die maakte dan wel weer meteen gelijk, maar in de tiebreak stond er geen maat op Bonaventure. Die geeft in de volgende Kiki Bertens, het nummer acht van de wereld, partij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws