Elise Mertens betaalt vroege uitschakeling op Australian Open cash, nieuwe nummer één bij de vrouwen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Elise Mertens betaalt vroege uitschakeling op Australian Open cash, nieuwe nummer één bij de vrouwen
Foto: © photonews

De nieuwe WTA-ranking heeft geen goed nieuws gebracht voor onze landgenote Elise Mertens. De leading lady van het Belgische vrouwentennis staat niet langer in de top 20 van de wereld.

Elise Mertens heeft een slechte zaak gedaan op de WTA-ranking na haar snelle uitschakeling op de Australian Open. De Limburgse zakt van de 14e naar de 21e plek. Dat komt natuurlijk omdat Mertens in Melbourne heel wat punten te verdedigen had na haar halve finale in 2018. Dit jaar kwam ze niet verder dan de 3e ronde. 

Ook aan de top van het vrouwentennis waren er veranderingen. Winnares in Australië Naomi Osaka werd zoals eerder aangekondigd de nieuwe nummer één, terwijl verliezend finaliste Petra Kvitova de nieuwe nummer twee van de wereld is. Simona Halep zakt zo naar de 3e plek. Voor winnares van vorig jaar Caroline Wozniacki was er ook slecht nieuws. Zij moet 6 plaatsen toegeven en staat 9e. 

Bij de andere Belgische dames in de top 100 bleef Alison Van Uytvanck status quo (52e) en gaf Kirsten Flipkens (55e) 5 plaatsen prijs. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws