Djokovic wil op record van Federer jagen: "Dit was misschien mijn beste grandslamfinale ooit"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Novak Djokovic vond finale op Australian Open tegen Rafael Nadal 'zijn beste grandslamfinale ooit'

Djokovic wil op record van Federer jagen: "Dit was misschien mijn beste grandslamfinale ooit"
Foto: © photonews

Novak Djokovic heeft Rafael Nadal op alle vlakken overklast in de finale van de Australian Open. De Serviër, die slechts 9 unforced errors maakte, speelde de Spanjaard helemaal tureluurs en won makkelijk na drie sets.

Voor Djokovic was het na winst op Wimbledon en de US Open zijn derde grandslamzege op rij. "Dit was één van de beste, misschien zelfs de allerbeste wedstrijd die ik ooit speelde in een grandslamfinale", citeert HLN Djokovic. "Door maar 15'unforced errors' te maken in mijn laatste 2 matchen heb ik mezelf aangenaam verrast."

"Maar ik geloof wel steeds, en ik visualiseer het ook, dat ik dit niveau kan brengen. Ik heb vandaag misschien uitgevogeld hoe ik Nadal moest aanpakken, maar dat is niet voor het leven, hé. Ik ben er zeker van dat we nog veel andere matchen gaan spelen op andere ondergronden en ik kijk daar naar uit. Eén ding is zeker: we gaan allebei proberen nog beter te worden", aldus 's werelds nummer één. 

Geschiedenis schrijven

Indien hij ook Roland Garros wint, dan heeft Djokovic voor de tweede keer in zijn carrière 4 grandslams op rij gewonnen. Nochtans komt hij van ver. "Net 12 maanden geleden had ik mijn operatie, maar om nu hier te staan en drie grandslamtitels erbij te hebben, is echt ongelooflijk. Ik besef dat geschiedenis schrijven in de sport waar ik van hou echt speciaal is."

Maar 'Nole' kijkt nog verder dan dat. "Ik ga proberen om mezelf goed te blijven voelen op fysiek, mentaal en emotioneel gebied opdat ik misschien wel een hand kan uitsteken naar het record van Roger Federer." De Zwitser won in zijn carrière al 20 grandslams. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties