Fenomenale Djokovic veegt de vloer aan met Nadal en steekt zevende eindzege op zak
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 19 reacties

Novak Djokovic wint voor zevende keer Australian Open

Fenomenale Djokovic veegt de vloer aan met Nadal en steekt zevende eindzege op zak
Foto: © photonews

Twee wekenlang hadden Novak Djokovic en Rafael Nadal de fans verwend met supertennis. In de finale van de Australian Open was het spel van de ene ook nog eens superieur aan dat van de andere. Djokovic was een klasse te sterk en won met 6-3, 6-2 en 6-3.

Nadal kwam wat moeizaam uit de startblokken. Dat kon dan weer helemaal niet gezegd worden van Djokovic. De Serviër knalde meteen naar een 3-0-voorsprong en liet dankzij zijn schitterend serveerwerk Nadal geen schijn van kans om nog terug in de eerste set te komen.

Het moest dan maar in set twee gebeuren voor de Spanjaard, maar Djokovic liet zijn prooi nooit los en hield constant de druk. Logisch gevolg daarvan was dat Nadal zich niet comfortabel voelde op de baan. Hij moest nog eens twee breaks toestaan.

DJOKOVIC KEER OP KEER DOOR OPSLAG NADAL

Ook in de derde set was daar het beproefde recept van Djokovic: met een vroege break zichzelf in het zadel helpen. Eén breakpunt werkte Nadal goed weg, bij het volgende lokte zijn opponent hem naar het net met het gekende resultaat. Nadal kreeg hierna nog een break om de oren. Na een fout met de backhand van Rafa was het over en uit.

DUBBELTITEL VOOR HERBERT EN MAHUT

Voor de nummer één van de wereld is het zijn zevende einzege in Melbourne, zijn vijftiende grandslamtitel in totaal. In het dubbelspel waren de Fransmannen Herbert en Mahut aan het feest. Zij klopten in de finale Kontinen en Peers met 6-4 en 7-6 (7/1).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties