Eindelijk weer 'echte topper' in damestennis? Ook Kim Clijsters looft Australian Open-winnares
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Tennislegenden loven Australian Open-winnares Naomi Osaka

Eindelijk weer 'echte topper' in damestennis? Ook Kim Clijsters looft Australian Open-winnares
Foto: © photonews

Novak Djokovic was de beste bij de mannen, maar in het damestoernooi was de winnares al een dag eerder bekend in de persoon van Naomi Osaka. Zij is de eerste speelster sinds Serena Williams in 2015 die twee grandslamtoernooien op rij weet te winnen.

Gezien Osaka nog altijd maar 21 is, zijn velen ervan overtuigd dat ze vertrokken is voor een jarenlange dominantie. De Japanse wordt na haar triomfen op de US Open en Australian Open aangezien als onvervalste topspeelster die er elke Grand Slam weer slaat. Daar was de laatste jaren met uitzondering van Serena Williams een gebrek aan.

Sinds de generatie van Kim Clijsters en Justine Henin waren er geen andere speelsters meer die zich met vaste regelmaat het beste in zichzelf naar boven haalden op de belangrijkste momenten. Vaak stond er een nieuwe grandslamwinnares op, die dan geen vervolg wist te breiden aan dat succes. Osaka doet dat wel en krijgt dan ook lof van verschillende legendes.

SUPERSTER

"Ze is een superster, dat zag je al op de US Open. Ze gaat meervoudige Grand Slams winnen", voorspelt  de Amerikaanse ex-speelster Lindsay Davenport. Ze is de toekomst van het damestennis, daar bestaat geen enkele twijfel over.

FITTER DAN OP US OPEN

Kim Clijsters gaat er helemaal in mee. "Ze leek heel gefocust en zag er fitter uit dan op de US Open. Het is een teken dat ze hongerig is naar meer succes. Dat ze de beroemdheid, het geld en al de aandacht geen invloed op haar hebben. Ze wil echt tonen wat ze waard is op de tennisbaan", merkt Clijsters.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties