Wordt het niet wat saai? Nieuwe titelpretendenten schoten tekort, grote 3 blijven regeren (gigantische cijfers!)

Wordt het niet wat saai? Nieuwe titelpretendenten schoten tekort, grote 3 blijven regeren (gigantische cijfers!)
Foto: © photonews

Novak Djokovic of Rafael Nadal. Een van de twee zal de Australian Open 2019 op zijn naam schrijven. En neen, een grote verrassing is dat niet. Even was er hoop op nog eens een nieuwe naam in een finale, maar het blijft wachten op Godot.

Sinds de Australian Open van 2004 zitten we zondagnacht aan de 61e finale van een Grand Slam. Het is afwachten of Novak Djokovic dan wel Rafael Nadal een nieuwe prijs mag bijschrijven. 

Voor Djokovic zou dat zijn 18e eindzege zijn in een Grand Slam worden, voor Novak Djokovic zijn 15e. Het wordt dus wat eentonig aan de top qua winnaars, want ook Roger Federer pakte de voorbije vijftien jaar nog 19 (van zijn 20) Grand Slams beet.

Nieuwe pretendenten?

Met Lucas Pouille en Stefanos Tsitsipas waren er twee nieuwe pretendenten opgestaan. De Griek klopte op weg naar de halve finale zelfs Roger Federer, maar in de halve eindstrijd was het niveauverschil met Djokovic en Nadal bijzonder groot.

Wie konden de grote drie de voorbije 60 Grand Slams dan wél kloppen? Andy Murray maakte het meeste ambitie om er de grote 4 van te maken, maar kwam niet verder dan drie eindzeges door heel veel blessureleed.

Ook Wawrinka (3x), Cilic (US Open 2014), Del Potro (US Open 2009), Safin (Australian Open 2005) en Gaudio (Roland Garros 2004) konden zich nog tussen de groten wurmen, maar ook dit seizoen zal het voor de jeugd (Thiem, Dimitrov, Pouille, Tsitsipas, ...) geen evidentie worden de hegemonie te breken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws